En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri denli önemli olan başka bir yapı ise yangın merdiveni kapısı doğrusu (yangın bapsı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi mevki verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasar çizimı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle daha risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mütehassıs mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda az çok duyar davranışları sergilemektedir.

Yangın merdivenleri, yangın sırasında bina sakinlerinin emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve inşaı, yangın eminği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla dokumalmalı ve müteallik yönetmeliklere amelî olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında uyanıklık edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi sinein hem de merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi dâhilin bu unsura ilgi edilmelidir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır bilirkişi ekibimiz marifetiyle üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin muvaffakiyetsı ile özge Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından koca kalite, dayanıklılık, %100 projeye düzen ve şayan fiyat politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kalın ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, kullanım amacına ve misil adetsına bakılırsa farklılık gösterebilir. Süflida, farklı tipteki binalar karınin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin arama altına hileınmasında dayanak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlamış olan yangınlarda insanların hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan baplardır. Spontane kapanan mekanizmaları ile Yangın Merdiveni Kapısı her çıkıştan sonra emniyetli geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, muktezi standartlara mütenasip olarak yapım edildiği hin uzun süre ihtimam verebilmektedir. Kuşkusuz denetlememlarının sistemli bünyelması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak ikrar edilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran başkalık göstermektedir. Ederı etkileyen baş müessir kapının coşkunluke metanet seviyesidir. Bu ateşe peklik seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme üretimları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page